Over 300 nordnorske næringslivsledere, politikere og offentlig ansatte tok turen til Oslo for deltagelse på “Nord i Sør” arrangert av NHO, en av de største årlige Næringslivskonferansene for Nord Norge. Konferansen tar temperaturen på Nord Norge, nordnorsk næringsliv og nører opp om hvordan vi kan skape flere arbeidsplasser og økt verdiskaping i Nord.

På plakaten stod blant annet partileder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Spesielt næringsministeren dedikerte egen plass i sitt innlegg til Bodøs flaggskip om dagen, “Ny By Ny Flyplass”.

– Jeg får høre om et av de mest spennende prosjektene som er i Nord Norge om dagen, hver eneste dag, sier næringsministeren og henviser til sin statssekretær fra Bodø, Daniel Bjarmann Simonsen.

-Bodø er som et laboratorium. Her skal det bygges verdens grønneste og smarteste flyplass, sier Røe Isaksen.

Ny administrerende direktør i BRUS Elnar Remi Holmen satte stor pris på de gode signalene som politikerne ga på konferansen.

– At regjeringsmedlemmer, her ved næringsministeren har dette viktige prosjektet på radaren, er helt avgjørende for at de til en hver tid riktige beslutninger blir tatt, sier Elnar Remi Holmen.

– Prosjektet har stor politisk blokkoverskridende støtte, noe som er utrolig bra, og det viser at det er helt avgjørende at politikere og næringsliv kjenner sin besøkelsetid der beslutningene tas, og det er derfor BRUS er i Oslo, sier Holmen.

Jonas Gahr Støre (AP) kunne i sitt innlegg vise sin store støtte til økt sysselsetting, næringsutvikling og verdiskaping i Nord Norge.- Vi har lenge snakket om muligheter i Nord Norge. Tiden er inne for å innkassere mulighetene til å skape faktiske resultater. Vi må skape flere lønnsomme arbeidsplasser avslutter Holmen.